Strona główna Kuchnia Warzywa psują się w lodówce? Jak temu zapobiec – nasze rozwiązanie

Warzywa psują się w lodówce? Jak temu zapobiec – nasze rozwiązanie

11139900_GreenSaver Produce Keeper_1.6 QT:1.5 L

Na pytanie dlaczego warzywa psują się w lodówce tak naprawdę jest jedna bardzo prosta odpowiedź. Po prostu są źle przechowywane. Na pytanie jak je przechowywać tak naprawdę nie ma jednoznacznej odpowiedzi, którą można by było zastosować.  Ale z pomocą przychodzi amerykańska firma OXO, która opracowała innowacyjną linię pojemników, które przedłużają świeżość warzyw i owoców przechowywanych w lodówce.

Tym pojemnikiem jest GREENSAVER. Jak działa Greensaver. Przeczytaj i przekonaj się, że to działa. Rośliny wytwarzają etylen, czyli gaz przyspieszający dojrzewanie, a potem psucie warzyw i owoców. Pojemniki GREENSAVER są wyposażone w filtr z aktywnym węglem, wykonany z łupin orzecha kokosowego, który pochłania etylen i znacznie przedłuża świeżość przechowywanej żywności. Koszyk na specjalnych nóżkach zapobiega stykaniu się przechowywanej żywności ze ściankami pojemnika, co zapewnia cyrkulację powietrza i zapobiega osiadaniu wilgoci na żywności (spowolnienie procesu gnicia roślin). Każdy pojemnik GREENSAVER ma regulowany odpowietrznik, umożliwiający utrzymanie optymalnego dla przechowywanych warzyw i owoców poziomu wilgotności (wskazówki dotyczące zalecanej wilgotności powietrza dla różnych typów roślin – na spodzie odpowietrznika).

Pojemniki do przechowywania OXO GreenSaver kupisz w Calvado w cenie od 86 zł, a sam wkład do szuflady lodówkowej w cenie 39 zł.

 

11139900_GreenSaver Produce Keeper_1.6 QT:1.5 L
11139900_GreenSaver Produce Keeper_1.6 QT:1.5 L

11139900_GreenSaver Produce Keeper_1.6 QT:1.5 L

11140000_GreenSaver Produce Keeper_4.3 QT:4 L

11140100_GreenSaver Produce Keeper_5 QT:4.7 L

11145300_GreenSaver Carbon Filter Refills_4 Pk

11154100_GreenSaver Crisper Insert_1 Pc